Legenden Bjørg Eva Jensen!

Vi bobler over av stolthet når vi i dag kan introdusere Legenden og en av Norges største idrettsstjerner som vår nye TEAM kollega og sykkelinstruktør, selveste Bjørg Eva Jensen!
Bjørg Eva sin idrettskarriere er lang! Hun drev med turning som 5 åring og friidrett frem til hun var 12 år, hun deltok også på landslag samling på 70 tallet i friidrett.
Bjørg Eva vant sitt første NM på skøyter som 14 åring, selv om hun var alt for ung til å delta. Fikk dispensasjon av Norges skøyteforbund.
Skøyter ble hennes lidenskap. I 1980 vant hun Norges eneste gullmedalje i vinter OL i Lake Placid fire dager etter hennes 20 årsdag. I tillegg ble hun juniorverdensmester i all- Round samme året. Til sammen har Bjørg Eva 16 junior VM medaljer totalt. Hun har også vunnet en rekke NM titler (totalt24), og har medaljer i fra både EM og VM på skøyter (senior). 1980 under senior VM vant hun gull på 3000m, sølv på 1000m og bronse på 1500m.
I OL i Sarajevo 1984 var hun flaggbærer for Norge.
På sykkel har Bjørg Eva ni NM-titler innenfor: gateritt, tempo, lagtempo, bane- sykkel og syclocross. Vant norgescupen i sykkel som 48 og 49 åring sammenlagt: gateritt, tempo og fellesstart. Vant birken som 55 åring.
Bjørg Eva har mange ærespriser. Fearnley olympiske pris, Morgenbladets gullmedalje, Porsgrunn porselen ærespris, og Egebergs ærespris som er den høyeste utmerkelsen man kan få innenfor norsk idrett.
Hun har i tillegg jobbet mange år innenfor skoleverket: ungdomsskole, videregående skole og folkehøyskole.
-Utdannelse; 3år i fra NIH. (grunnfag mellomfag, hovedfag)
-Utdannet spesialpedagog 2 avdeling/ lærer; Cand. Mag
-Topptrener utdanning.
-Kunstner (abstrakt painting)
-Forfatter for sin biografi; Mitt liv Bjørg Eva Jensen
Bjørg Eva har en meget bred erfaring innenfor idrett mm. Med lang erfaring i fra toppidretten med stor kompetanse/ teoretisk kunnskap innenfor trening på alle nivå.

Hjertelig velkommen skal hun være, vi gleder oss til mange fine sykkeltimer med henne fra torsdag 2.september