YOGA Workshops 30.09 fra kl.14:00

Vi har gleden av å få besøk av Mette Grøsland til oss på Team for å ha workshops i JIVAMUKTI YOGA og ISHTA YOGA.
Mette Grøsland er Yoga Alliance sertifisert instruktør i Jivamukti, ISHTA Yin, Vinyasa, Barne og Barselyoga. I tillegg har hun studert Anatomi og fysiologi. Hun jobber til daglig som leder på SALTO treningssenter i Hokksund og er en av instruktørene i Team Abilica. Hun holder ukentlig yogakurs. Mette har undervist i gruppetrening i over 23 år og oppdaget
yoga for 17 år siden. Hun er en av grunnleggerne av Ski Yoga Camp, har holdt mange yoga workshops og underviser årlig på ulike festivaler som Shape Up Weekend og Vinjerock.
Hennes lærere er noen av de fremste yogainstruktørene i verden; Sharon Gannon, David Life, Jules Febre, Yogeswari, Rima Rani Rabbath, Craig Perkins, Shane-Christopher Perkins, Ulrica Norberg, m.fl.
Hennes iver etter å tillære seg ny kunnskap og formidlingsevne gjør at du alltid lærer noe i hennes klasser på en inspirerende, varm og humoristisk måte.

Du kan velge om du vil være med på en workshop, eller begge to.

Pris per kurs er 250.- kroner.
Earlybird tilbud for våre medlemmer er 150.- kroner hvis du melder deg på FØR mandag 25.09. Etter dette er det 250.- kroner for alle.

Jivamukti Yogaen vil vare i 2 timer og Yin yogaen i 75 minutter.

Litt om de forskjellige Yogatypene :

JIVAMUKTI YOGA
Jivamukti Yoga er en egen yogametode som ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York i 1984. Navnet ‘Jivamukti’ betyr frigjøring av sjelen i levende live. Jivamukti Yoga er en av de ni uoffisielt godkjente Hatha Yoga- metodene. (De andre åtte er: Ashtanga, Iyengar, Bikram, Viniyoga, Sivananda, Intergral, Kripalu og Kundalini.) Hatha Yoga er en type yoga som oppnås ved bruk av stor kraft og fysisk innsats – en fysisk praksis med et spirituelt mål.
Hovedfokus i en Jivamuktiklasse er de fysiske yoga øvelsene (asanas).
Andre viktige komponenter er fokus på en ikke-voldelig livsstil (ahimsa), intensjon (bhakti), meditasjon, utvikling av evnen til å lytte ved hjelp av musikk (nada yoga), chanting på Sanskrit og studie av de skriftlige yogakildene.
Jivamukti er en fysisk utfordrende og intellektuelt stimulerende praksis som vil lede til spirituell bevissthet. De enkelte yogastillingene settes sammen i flytende serier ved hjelp av pusten (vinyasa). Dette kombineres med chanting, oppløftende musikk og meditasjon.

JIVAMUKTI YOGA WORKSHOP
I denne workshopen skal vi få en smak av hva Jivamukti Yoga er med alle sine elementer. Chanting, pusteteknikker, twist, bakover- og foroverbøyninger, opp ned posisjoner, et lekent sinn og en leken kropp. Vi bruker stemningen fra musikken og vår egen pust for en flytende bevegelse fra den ene yoga posisjonen til den andre. Vi myker og styrker kropp og sinn.
Vi avslutter det hele med en guidet meditasjon og en god avspenning.

ISHTA YOGA ISHTA yoga is one of the world’s most profound lineages of yoga, with integration of hatha, tantra and ayurveda to create the maximum benefit for the individual.
ISHTA yoga was founded in the 1960’s by Mani Finger and his son Alan. Their intention was to integrate all the different systems and teachings from two decades of study with famed yogis such as B.K.S Iyengar and Swami Nishraisananda and to bring yoga into the modern world.

ISTHA YIN YOGA
Yin yoga gir deg mulighet til å finne ut hvor spenningene har satt seg i din kropp, hvordan gi slipp på disse og skape nye gode vaner. Vi jobber meditativt og du får mulighet til å roe kropp og sinn.
Alle posisjonene holder vi i 3 til 5 minutter, liggende og sittende. Vi åpner og slipper spenninger i bl.a. hofter, rygg og nakke.
Vi avslutter med en deilig avspenning.

Påmelding og betaling skjer i resepsjonen på Team 🙂

Velkommen!